Stap aan boord en hijs de zeilen! Een tocht met een van de historische botters vanaf de haven van Elburg is een onvergetelijke ervaring. Met de wind in de zeilen en een goed gevulde scheepsmand op het dek, is het goed toeven aan boord. De verhalen van de schipper en opstapper bezorgen u een onvergetelijke dag.

Om meer te weten te komen over de historie van het Elburger Visserijverleden en haar botters, is het leuk en leerzaam om een vaartocht te combineren met een bezoek aan het Bottermuseum.

De tochten worden georganiseerd vanaf mei tot en met september.

De tocht duurt drie uur, met een totaal aantal van 12 personen per botter. Gelukkig zijn er meerdere botters beschikbaar!

Bovengenoemde bottertocht is exclusief een door ons verzorgd barbecue arrangement!
Bovengenoemde tocht is inclusief schipper en opstapper.

Prijzen voor de bottertochten en barbecue arrangementen zijn op aanvraag. 

Foto van Rookoven.com

De Botter

De Botter is een oud Nederlands type vissersvaartuig met een plat tot licht V-vormig vlak, met een net uitspringende kiel en hoekige kimmen die overgaan in bol naar buiten lopende zijden, waarvan het boeisel boven het berghout naar binnen valt (invalling).

Botters visten op de voormalige Zuiderzee en worden door kenners beschouwd als snelle vaarders en worden gerekend tot de elegantste Nederlandse vissersschepen. Botters werden ook gebruikt voor de kustvisserij op de Noordzee en de huidige Waddenzee. Het type is ontstaan in de 1e helft van de 19e eeuw. Er is verwantschap aanwijsbaar met de oudere tochtschuit en het waterschip.

Bij het oorspronkelijke gebruik in de visserij bestond de bemanning uit 2 tot 4 personen, afhankelijk van de visserijmethode. Deze werden aangeduid als schipper en knecht(en), wat tevens de basis was van de sociale klasse indeling in veel visserijgemeenschappen.

Bij het tegenwoordige recreatieve gebruik loopt de bemanning bij wedstrijden vaak op tot 8-10 mensen, om vlotte manoeuvres en zeilwisselingen te kunnen waarborgen. Veel botters worden ook verhuurd aan passagiers, doorgaans met bemanning. Het aantal passagiers is wegens wettelijke beperkingen gelimiteerd tot maximaal 12 personen.

Nieuwsgierig geworden of interesse in een bottertocht?
Neem dan contact op met experience@rookoven.com voor meer informatie, arrangementen en verdere regelingen.

© 2009 - 2018 Experience-Rookoven.com | Rook & Barbecue Experience Center | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel